Căutare:
Bumb.ro te ajută, să ajuţi
Adauga intrebari si raspunde la alte intrebari, intra in comunitatea Bumb

Îţi place?

Parteneri

Cum se manifesta tuberculoza?Care sunt caracteristicile si simptomele ei?
Intrebare adaugata de: Silv Crst
pe 20 June , 2012

Categorie intrebare: Sănătate
2 raspunsuri
Raspuns adaugat de Robert Baltaru
pe 20 June , 2012
Semne si simptome
- tuse
- expectoratii de culoare neobisnuita sau sanguinolente
- febra usoara
- inapetenta si scadere in greutate
- transpiratii nocturne
- dureri in piept la respiratie sau in timpul tusei
- dureri ale coloanei vertebrale sau ale principalelor articulatii

Peste 50% din persoanele afectate nu prezinta niciun simptom o lunga perioada de timp.
Tusea este cel mai frecvent simptom al tuberculozei. Dar, intrucat debutul bolii este insidios, persoana infectata poate pune tusea pe seama fumatului sau a unui episod recent de gripa. Tusea poate produce o cantitate mica de sputa verde sau galbena dimineata. In cele din urma, sputa poate prezenta striatii sanguinolente, dar cantitatile mari de sange sunt rare.
Transpiratiile nocturne abundente constituie un alt semn al TBC, dar la fel ca si tusea, nu este specific tuberculozei.
Tuberculoza extrapulmonara (TBEP) afecteaza indeosebi ganglionii limfatici, dar si oasele, creierul, cavitatea abdominala, pericardul, articulatiile si organele genitale. Aceste localizari ale tuberculozei sunt dificil de diagnosticat.
Simptomele tuberculozei extrapulmonare sunt nespecifice si constau de obicei in astenie, inapetenta, febra intermitenta, transpiratii si uneori scadere in greutate. In unele cazuri, infectia poate cauza durere sau disconfort.
Raspuns adaugat de Dyana Ramona
pe 27 May , 2013
tbc pulmonara de linia intai are urmatoarele simptome: junghi intercostal, tuse seaca sau productiva cu expectoratie de culoare galben verzui, rezistenta la tratament, dispnee, wheezing, scadere in greutate, diminuarea apetitului, apatie, oboseala exagerata , cefalee , migrene , transpiratii nocturne. pacientul trebuie sa mearga de urgenta la dispensarul tbc . sa faca o radiografie , care poate evidentia cavera , noduli sau pete pe plamani. si sa dea sputa in 3 borcanase. in functie de rezultatul obtinut poti vedea daca esti pozitiv sau negativ . daca esti pozitiv trebuie sa te internezi de urgenta la sanatoriu , familia trebuie sa faca radiografie si ex de sputa. o sa fi in carantina . doctorul face antibiograma sa vada daca tbc-ul e sensibil sua rezistent. daca e sensibil se administreaza : rifampicina, sinerdol, etambutol, pirazinamida , corticoterapie cu predninson, si hemisuscinat de hidrocortizon, . injectii iv, cu ampicilina hepatoprotectoare, omez, vitamine. daca in 2 luni de zile esti pozitiv inseamna ca ai tbc multi drog rezistent. si trebuie sa mergi in bucuresti la institutul MARIUS NASTA . pentru internare. acolo se administreaza medicatia de linia a 2-a : ofloxacina, pirazinamida, etambutol, protionamide, chinolona, amikacina iv. pentru maximum 2 ani : injectia se face 7- 8 luni zilnic, dupa externare te duci la control trimestrial . si continui tratamentul zilnic . sper ca ti-am putut fi de ajutor

Dorim ca aceasta retea de socializare sa ajute cu sfaturi cat mai multi utilizatori. Cei mai multi raspund cu doar 2-3 cuvinte, tu esti diferit. Argumenteaza-ti fiecare raspuns cu cel putin doua propozitii!
Raspunde:
Contul meu

Top 3 utilizatori
Otto Pop
Punctaj: 555906765
Antonio Bledea
Punctaj: 28
lmb doru
Punctaj: 15


Anunţuri